{ "title": "Salyangoz Yumurtası", "image": "https://www.salyangoz.gen.tr/images/Salyangoz-Yumurtasi-83.jpg", "date": "19.01.2024 06:54:55", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Salyangoz Yumurtası, Salyangozun yapısında bulunan faydalı mineral ve enzimlerden dolayı birçok alanda salyangoz ürünleri kullanılmaktadır. Son zamanlarda salyangoz çiftlikleri açılarak salyangoz yumurtası üretilmeye başlanmıştır. Salyangozlar bir defa çiftleşmeleri halinde 2-3 yıl boyunca yumurtlama özelliğine sahiptir. Bir salyangoz ortalama 70-100 arasında salyangoz yumurtası bırakabilmektedir. Salyangozlar yumurtalarını ortam sıcaklığına göre 20-30 gün içerisinde çatlayarak büyüme özelliğine sahiptir. Salyangoz yumurtalarının içerisinde bulunan faydalı minerallerden dolayı 50 gramı 300 TL gibi yüksek bir miktara satılma özelliğine sahiptir. Salyangoz yumurtası içerisinde karbonhidrat, yağ, protein ve vitaminler bulunmaktadır. Ülkemizde salyangoz ve salyangoz ürünleri tüketilmemesine rağmen uzak doğu mutfağında meze olarak kullanılmaktadır.