{ "title": "Salyangoz Yumurtası", "image": "https://www.salyangoz.gen.tr/images/Salyangoz-Yumurtasi-83.jpg", "date": "19.01.2024 06:54:55", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Salyangoz Yumurtası, Salyangozun yapısında bulunan faydalı mineral ve enzimlerden dolayı birçok alanda salyangoz ürünleri kullanılmaktadır. Son zamanlarda salyangoz çiftlikleri açılarak salyangoz yumurtası üretilmeye başlanmıştır. Salyangozlar bir defa çiftleşmeleri halinde 2-3 yıl boyunca yumurtlama özelliğine sahiptir. Bir salyangoz ortalama 70-100 arasında salyangoz yumurtası bırakabilmektedir. Salyangozlar yumurtalarını ortam sıcaklığına göre 20-30 gün içerisinde çatlayarak büyüme özelliğine sahiptir. Salyangoz yumurtalarının içerisinde bulunan faydalı minerallerden dolayı 50 gramı 300 TL gibi yüksek bir miktara satılma özelliğine sahiptir. Salyangoz yumurtası içerisinde karbonhidrat, yağ, protein ve vitaminler bulunmaktadır. Ülkemizde salyangoz ve salyangoz ürünleri tüketilmemesine rağmen uzak doğu mutfağında meze olarak kullanılmaktadır.

Salyangoz Yumurtası Faydaları Nelerdir?

Salyangozun yapısında bulunan enzimlerin kendisini yenileyici özelliği bulunmaktadır. Salyangoz yumurtası uygun sıcaklıkta üretilmesi halinde ekonomik açıdan ciddi gelirler sağlanmaktadır. Salyangoz yumurtasının içerisinde yer faydalı enzimler cilt sağlığının korunmasında etkilidir. Birçok ilaç sanayi, kimya sanayi ve yemek sanayi gibi sektörlerde salyangoz yumurtası kullanılmaktadır. Uzmanların yapmış olduğu araştırmalarda salyangoz yumurtasının kurumuş cilt, yanık ve akneleri tedavi edici özelliği tespit edilmiştir.

Salyangoz Yumurtası Fiziki Özellikleri Nelerdir?

Bir salyangoz uygun koşullar altında ciddi anlamda salyangoz yumurtası bırakabilmektedir. Bu salyangoz yumurtası genellikle nemli çamur ve bitkilerin üzerine bırakılmaktadır. Görüntü itibariyle salyangoz yumurtası yuvarlak ve elipsi görünümde ve sarımtırak bir rengi bulunmaktadır. Salyangoz yumurtasının içerisinde salyangoz yavrusu, öz sıvı, karbonhidrat, yağ, su ve proteinler yer almaktadır. Salyangoz yumurtaları çoğunlukla az güneş alan bölgelerde yer almaktadır.
" } ] }